Varkenshaas met sinaasappel-rozemarijnsaus


Dit varkenshaas met sinaasappel-rozemarijnsaus is een verfijnd en smaakvol gerecht dat de perfecte balans biedt tussen frisse citrus en aromatische kruiden. De malse varkenshaas medaillons worden geserveerd in een rijke saus van sinaasappelsap, honing en rozemarijn, die het vlees een heerlijke zoetheid en diepte van smaak geven. Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar ook een prachtige keuze voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid. Serveer het met geroosterde aardappeltjes of een frisse salade, en je hebt een maaltijd die indruk maakt!


Bereidingstijd: ~30 minuten


Ingrediƫnten

varkenshaas

Bereidingswijze:

  1. Snijd de varkenshaas in medaillons van ongeveer 2-3 cm dik. Kruid ze met zout, peper en een beetje fijngesneden rozemarijn.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de varkenshaasmedaillons toe en bak ze 2-3 minuten aan elke kant, totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
  4. Voeg de resterende 1 eetlepel olijfolie toe aan de pan en bak de fijngehakte rozemarijn 1 minuut totdat deze begint te geuren.
  5. Voeg het sinaasappelsap en de rasp van de sinaasappel toe aan de pan, samen met de honing. Roer goed door en laat het 2-3 minuten sudderen om de smaken te combineren.
  6. Voeg de kippenbouillon (en eventueel de witte wijn) toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken totdat deze iets indikt.
  7. Roer de boter door de saus voor een romige afwerking. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  8. Leg de varkenshaasmedaillons weer in de pan en laat ze nog 2-3 minuten in de saus sudderen, zodat ze volledig doorwarmen en de smaken goed opnemen.
  9. Verdeel de varkenshaasmedaillons over twee borden en lepel de sinaasappel-rozemarijnsaus erover.
  10. Garneer met wat extra takjes rozemarijn of een paar sinaasappelrasp voor een extra frisse toets.

Serveertip: Je kunt er ook een frisse gemengde salade bij serveren om de smaken mooi in balans te brengen.


Meer recepten

varkenshaas met mie

Mie met varkenshaas

Meer Informatie
varkenshaas met champignonsaus

Varkenshaas met champignonsaus

Meer Informatie
varkenshaas met mosterd

Varkenshaas met mosterdroomsaus

Meer Informatie
varkenshaas

Varkenshaas in balsamico-glazuur

Meer Informatie

Social Media