Mie met varkenshaas en kung pao saus


Je kunt tijdens het varkenshaas bereiden het vlees ook laten rusten. Je gaat dat niet met de pan schuiven, dan duurt het bakken namelijk langer. Op het moment dat de onderkant van de varkenshaas loskomt van de pan kun je de varkenshaas omdraaien. Je kunt nu zelf de varkenshaas bereiden, dus succes en smakelijk eten!


Bereidingstijd: ~1 uur en 30 minuten


Ingrediƫnten voor kung pao saus

varkenshaas met mie

Ingrediƫnten


Bereidingswijze:

We beginnen eerst met het maken van de marinade saus, vervolgens gaan we de marinade maken.

  1. Begin met het snijden van de teentjes knoflook, de rode peper en de gember.
  2. Doe daarna wat olie in de wok en laat het bakken voor een paar minuten.
  3. Pak de 2 uien en snij ze fijn, voeg dit ook toe bij de rest.
  4. Zorg ervoor dat je het vuur laag zet. Bak het ongeveer voor 1 tot 2 minuten en voeg dan het halve kopje kippenbouillon, rijst azijn, oestersaus, sambal oelek en sojasaus toe.
  5. Laat dit koken voor ongeveer 5 tot 6 minuten.
  6. Doe daarna het theelepeltje sesamolie en de 2 theelepels maizena erbij.
  7. Na een minuut koken is het klaar voor gebruik.
  8. Pak de varkenshaas en snij het in reepjes of in blokjes.
  9. Doe het daarna door de kung pao saus heen en laat het marineren voor ongeveer 30 minuten tot een uur.
  10. Ondertussen gaan we de mie klaarmaken, kook de mie zoals het staat op de verpakking en doe de mie daarna in een vergiet.

Serveertip: Garneer de maaltijd met fijngesneden lente-ui, geroosterde sesamzaadjes, en een paar korianderblaadjes voor een frisse en aromatische toets.


Meer recepten

varkenshaas met mie

Mie met varkenshaas

Meer Informatie
varkenshaas met champignonsaus

Varkenshaas met champignonsaus

Meer Informatie
varkenshaas met mosterd

Varkenshaas met mosterdroomsaus

Meer Informatie
varkenshaas

Varkenshaas in balsamico-glazuur

Meer Informatie

Social Media