Varkenshaas met champignonsaus


Dit varkenshaas met champignonsaus recept is een eenvoudig maar heerlijk gerecht, perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of een speciale gelegenheid. De malse varkenshaas wordt in medaillons gesneden en geserveerd in een rijke en romige champignonsaus, die op smaak is gebracht met een vleugje tijm en witte wijn. Het resultaat is een smaakvolle combinatie van hartige, umami smaken die prachtig samengaan met de zachte textuur van het vlees en de romige saus. Dit gerecht is snel te bereiden en ideaal om te serveren met een bijgerecht zoals aardappelpuree, rijst of een frisse groene salade. Perfect voor een lekkere, comfortabele maaltijd!


Bereidingstijd: ~35 minuten


Ingrediƫnten

varkenshaas met champignonsaus

Bereidingswijze:

  1. Snijd de varkenshaas in medaillons van ongeveer 2-3 cm dik.
  2. Kruid de medaillons met zout, peper en een beetje tijm.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de varkenshaasmedaillons toe en bak ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
  5. Voeg de boter toe aan de pan waarin je de varkenshaas hebt gebakken (je kunt de pan een beetje deglazeren met wat water of bouillon om de aanbaksels op te lossen).
  6. Voeg de champignons toe en bak ze 5-7 minuten totdat ze goudbruin en zacht zijn.
  7. Blus de champignons af met de witte wijn (of kippenbouillon) en laat het een paar minuten koken, zodat de saus iets indikt.
  8. Voeg de room toe en roer goed door. Laat de saus nog 3-5 minuten sudderen totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
  9. Breng de saus op smaak met zout, peper en eventueel wat extra tijm.
  10. Voeg de varkenshaasmedaillons weer toe aan de pan met champignonsaus. Laat het nog 2-3 minuten op laag vuur sudderen, zodat het vlees goed opwarmt en de smaken zich mengen.
  11. Verdeel de varkenshaas medaillons met champignonsaus over twee borden.
  12. Garneer met fijngehakte peterselie voor een frisse smaak en extra kleur.

Serveertip: Voor een extra smaakdimensie kun je een beetje geraspte Parmezaanse kaas over de saus strooien voordat je het serveert.


Meer recepten

varkenshaas met mie

Mie met varkenshaas

Meer Informatie
varkenshaas met champignonsaus

Varkenshaas met champignonsaus

Meer Informatie
varkenshaas met mosterd

Varkenshaas met mosterdroomsaus

Meer Informatie
varkenshaas

Varkenshaas in balsamico-glazuur

Meer Informatie

Social Media