Varkenshaas bereiden

Recept 1: Mie met varkenshaas en kung pao saus

Ingrediënten en benodigdheden mie:

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 grote lepel honing
  • Chinese roerbakmix (mie)
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram varkenshaas
  • Wok
  • Vergiet

Ingrediënten en benodigdheden kung pao saus:

  • Kippenbouillon (half kopje)
  • 2 theelepels rijst azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 3 eetlepels sambal
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 2 theelepels maizena
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • Klein theelepeltje sesamolie
  • Gember (ongeveer 2 tot 3 cm)
  • Wok

Bereidingswijze

We beginnen eerst met het maken van de marinade saus, vervolgens gaan we de marinade maken. Begin met het snijden van de teentjes knoflook, de rode peper en de gember. Doe daarna wat olie in de wok en laat het bakken voor een paar minuten. Pak de 2 uien en snij ze fijn, voeg dit ook toe bij de rest. Zorg ervoor dat je het vuur laag zet. Bak het ongeveer voor 1 tot 2 minuten en voeg dan het halve kopje kippenbouillon, rijst azijn, oestersaus, sambal oelek en sojasaus toe. Laat dit koken voor ongeveer 5 tot 6 minuten. Doe daarna het theelepeltje sesamolie en de 2 theelepels maizena erbij. Na een minuut koken is het klaar voor gebruik. Pak de varkenshaas en snij het in reepjes of in blokjes. Doe het daarna door de kung pao saus heen en laat het marineren voor ongeveer 30 minuten tot een uur. Ondertussen gaan we de mie klaarmaken, kook de mie zoals het staat op de verpakking en doe de mie daarna in een vergiet.